Que esclata la bomba!

A la pel·lícula "La jungla de cristal III" el sofert heroi que encarna Bruce Willis ha de resoldre un clàssic problema de transvasaments per evitar l'explosió d'una bomba.

El que la majoria de gent no sap és quin és el problema que amb què es trobarà a "La jungla de cristal XLV". Els guionistes han preparat una situació, però no saben com resoldre-la i han demanat una mica d'ajut als visitants d'aquesta pàgina . L'esbós de guió que hem rebut és el següent:

 

DOLENT (parlant per ràdio): Bruce, amic. Aquesta habitació té un joc de 3 interruptors a la paret de la dreta i 3 a la de l'esquerra. Fixa't-hi que a cada grup els interruptors estan numerats: 1-2-3 i 1-2-3.

BRUCE (nerviós): Ja m'hi fixo! Gamarús!

DOLENT: Un dels interruptors de la paret dreta encén una bombeta de l'habitació que hi ha darrera i que no pots veure des d'aquí...

BRUCE: Molt típic del teu nivell intel·lectual: posar l'interruptor a una habitació i el llum a l'altra!

DOLENT: El mateix nombre d'interruptor de l'altre paret desactiva la bomba. Si esbrines en poc temps quin interruptor encén el llum podràs evitar l'explosió.

BRUCE: Així ja està. Aquesta vegada no m'ho has posat massa difícil. Amb dos viatges, com a molt,  ho tinc resolt. Encenc l'1 i vaig a mirar. Si la bombeta no està encesa, torno i provo el 2. Si està encesa, bingo!, i si no ho està, és el 3!

DOLENT: Sí, però és que aquesta habitació té una segona trampa. Només pots sortir i entrar una vegada abans de desactivar la bomba. Bruce, he, he, un sol viatge!...

 

bombeta interruptornumber1_1.gif (200 bytes) Bruce Willis number1_1.gif (200 bytes)interruptor bomba
interruptornumber1_2.gif (211 bytes) number1_2.gif (211 bytes)interruptor
interruptornumber1_3.gif (216 bytes) number1_3.gif (216 bytes)interruptor

 

Fins aquí el guió que ens ha arribat.

Com s'ho pot fer l'amic Bruce per esbrinar quin interruptor encén la bombeta, amb una sola visita a l'habitació de la làmpada? Ajuda'ns. El món està en perill!

La solució és d'aquell estil de problemes que demanem una mica d'enginy.