S'eliminen les proves de recuperació de setembre a l'ESO PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Josep Maria Esteve Gibert   
divendres, 9 de novembre de 2018 14:44

Josep Bargalló ha explicat que “si avaluem per competències amb una avaluació continuada, amb treballs del grup classe, amb autoavaluacions d’alumnes i professorat a partir d’una rúbrica, l’examen de setembre només té lògica en el marc d’una l’avaluació memorística”.

Com entenem aquesta resolució en el nostre centre?

Que cal posar més èmfasi en els processos que preparen els aprenents per enfrontar-se a qualsevol aprenentatge o situació, més que ser acumuladors d’informació.

Els pilars de l’escolarització obligatòria giren al voltant d’assegurar:

- L’autonomia personal (que prepara l’aprenent per prendre decisions, saber-se organitzar, conèixer-se a sí mateix i descobrir allò en què és més intel·ligent).

- La cooperació (que aprofita el potencial que hi ha a l’aula i on es pren consciència de que treballant en equip s’aprèn més i millor).

- Aprendre a aprendre (on els ajudem a conèixer eines d’autoaprenentatge diverses que l’ajudaran en l’estudi i la investigació, eines essencials per saber com aprenc).

- Saber coses (cal assegurar l’alfabetització competencial de la llengua i les matemàtiques per poder-les aplicar al coneixement, però els altres continguts només seran l’excusa per poder-ne aprendre qualsevol de la mateixa tipologia).

- Saber fer i aplicar el coneixement a fets de la vida real (això dóna sentit a l’aprenentatge que passa de fer-se el que toca perquè ho diu el docent a resoldre una situació que hem decidit trobar la resposta).

El temps que dediquem els centres a formar i educacar s’ha de repartir al llarg de tota l’escolarització entre aquests pilars de la imatge. I això no es pot fer sol, s’ha de fer acompanyat de l’expertesa dels docents que a l’estiu no hi són.

» No hi ha comentaris
No hi ha comentaris nous.
» Escriure comentari
Només els usuaris registrats poden enviar comentaris. Crea un compte
Heu oblidat la contrasenya?
Darrera actualització de divendres, 9 de novembre de 2018 14:48
 

Els ambients al segon cicle


dixiocatala

 

 

 

 

 

 


[+]
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • blue color
  • green color