El Centre Educatiu Jacint Verdaguer obté una menció especial en els Premis d’Educació de l'ICE PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Anna Guilera Rico   
divendres, 13 d'abril de 2007 12:18
El passat dimecres 14 de juny es lliuraren  els prestigiosos Premis d’Educació atorgats per l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat de Barcelona (UB). En la present edició el treball Centre Educatiu Jacint Verdaguer, cap a un repte educatiu, presentat per l’escola de Sant Sadurní, ha merescut una menció especial del Premi Francesc Xavier Gil i Quesada. L’acte de lliurament dels premis tingué lloc a l’Aula Magna de l’edifici històric i seu central de la Universitat de Barcelona. Recolliren el guardó en representació del claustre del centre el director de Primària, Josep Maria Esteve i Gibert, i el director de Secundària, Robert Muñoz i Martínez.

Presidia la sessió el director de l’ICE, Artur Parcerisa, que en nom propi i en nom de tot l’equip rectoral explicà que la voluntat dels premis no és altra que la de reconèixer les bones pràctiques educatives i encoratjar mestres, professors i escoles perquè continuïn esforçant-se per millorar l’educació del nostre país. Parcerisa també va fer cinc cèntims sobre la trajectòria dels premis, convocats per primera vegada l’any 1982 amb un únic premi, el Pau Vila. D’ençà del 2003 l’ICE atorga també el Premi Francesc Xavier Gil i Quesada, que, en honor al pedagog que havia estat secretari de l’ICE, premia treballs que destaquin en el camp de la metodologia de la recerca i la innovació.

En paraules del degà de la Facultat de Pedagogia, Joan Mateo, el Premi Francesc Xavier Gil i Quesada, distingeix treballs i experiències innovadores en el marc escolar que tinguin especial cura en els aspectes metodològics. Entre tots els participants de la convocatòria d’enguany el Centre Educatiu Jacint Verdaguer ha merescut una menció especial perquè ha estat capaç de desenvolupar un model propi, una identitat pròpia.

La integració global de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a l’escola és el que diferencia el Centre Educatiu Jacint Verdaguer de la resta de centres. De fet, el Jacint Verdaguer ja va ser pioner fa quinze anys en la introducció de les TIC a l’escola. Aquest curs 2005-2006 ha estat pioner en un altre aspecte, en ser un centre públic integrat 3-16, on els alumnes poden cursar educació infantil i tota l’escolarització obligatòria.

Precisament en aquest primer any de vida com a centre integrat, el Departament d’Educació i el Jacint Verdaguer han signat el Projecte d’Autonomia de Centre (PAC), acord pel qual l’escola disposa d’autonomia per organitzar-se i per gestionar els recursos, sempre en funció del projecte educatiu del centre. Aquest pla estratègic respon a la voluntat de l’administració educativa de dotar  les escoles públiques de més llibertat de moviment a l’hora de donar resposta als reptes que suposa l’educació. El Jacint Verdaguer no ha volgut deixar passar una oportunitat tan engrescadora i ha treballat dur per elaborar un pla estratègic que reculli les bones pràctiques educatives que es duen a terme a l’escola i les potenciï al màxim.

També durant aquest curs al Centre Educatiu Jacint Verdaguer li ha estat concedit un Projecte d’Innovació Educativa en TIC, per consolidar la tasca d’integrar les TIC a l’aula, i també com a reconeixement de la feina ben feta.

El curs 2005-2006 acaba per al Centre Educatiu Jacint Verdaguer de la millor manera. La valoració que en fan l’equip directiu de Primària i el de Secundària és d’allò més positiva perquè s’han assolit amb escreix els objectius marcats. La implantació de l’ESO ha estat un èxit; els resultats acadèmics ho confirmen. La concessió de la menció especial en els Premis d’Educació de l’ICE corrobora que el projecte d’escola del Centre Educatiu Jacint Verdaguer destaca tant per la innovació que suposa com per la qualitat intrínseca. El premi reconeix la tasca duta a terme pel claustre de l’escola i alhora serveix d’estímul per continuar treballant en la mateixa línia. El Pla d’Autonomia de Centre i el Projecte d’Innovació Educativa són dues magnífiques eines que han d’ajudar l’escola a fer el seu camí cap a una educació millor. Aquest és gran el repte del Centre Educatiu Jacint Verdaguer.

» No hi ha comentaris
No hi ha comentaris nous.
» Escriure comentari
Només els usuaris registrats poden enviar comentaris. Crea un compte
Heu oblidat la contrasenya?
Darrera actualització de diumenge, 20 de maig de 2007 20:12
 

Els ambients al segon cicle


dixiocatala

 

 

 

 

 

 


[+]
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • blue color
  • green color