Què és el portafoli? PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Josep Maria Esteve Gibert   
dilluns, 2 de desembre de 2013 00:00

El portafoli

Podem definir el portafoli com una tècnica de recopilació, compilació i col·lecció d’evidències (informes, exercicis, problemes resolts, plans, enregistraments, etc.) que permeten a l’alumnat demostrar el compliment dels objectius i l’assoliment de les competències professionals necessàries per superar l’assignatura amb èxit.

En aquest sentit, el portafoli és un mètode d’ensenyament, aprenentatge i avaluació a través del qual el professorat pot jutjar les capacitats dels alumnes en el marc d’una assignatura o matèria d’estudi; pot valorar com cada alumne ha aprofitat els aprenentatges, quin procés ha seguit per aconseguir els assoliments; i pot valorar no solament allò après, sinó també les capacitats i habilitats d’aprenentatge. Els alumnes, per la seva banda, durant el procés d’elaboració del portafoli són conscients dels seus esforços i assoliments en relació amb els objectius d’aprenentatge i criteris d’avaluació que han estat establerts prèviament pel professor.

La tasca del docent consisteix a aportar comentaris i suggeriments que guiïn l’alumne sobre el seu procés en el coneixement de la matèria, corregint possibles errors o concepcions falses.

PRESENTACIÓ:

 


El portafoli lector

Nou material personal per a cada alumne amb l'objectiu que reflexioni sobre el seu paper com a lector

El Portafolis de Lectura és un material personal per a cada alumne amb l'objectiu que reflexioni sobre el seu paper com a lector, i que l'ha d'acompanyar al llarg de totes les etapes escolar. Així, aquest material permet als alumnes conèixer la seva evolució com a lectors i analitzar el seu progrés fent-los conscients d'allò que els agrada llegir, on, quines dificultats tenen davant d'un text, què els és més fàcil, què poden fer per millorar, etc. Amb el Portafolis, l'estudiant va guardant les evidències del seu progrés com a persona lectora i construeix la seva biografia lectora conservant mostres i exemples (fotos, imatges, textos, treballs, exercicis, exàmens, etc.) de les experiències que li han resultat més gratificants o més útils.

El Portafolis a l'educació primària és en format físic, mentre que a la secundaria és en format digital.

 

» No hi ha comentaris
No hi ha comentaris nous.
» Escriure comentari
Només els usuaris registrats poden enviar comentaris. Crea un compte
Heu oblidat la contrasenya?
Darrera actualització de diumenge, 8 de desembre de 2013 16:01
 

Els ambients al segon cicle


dixiocatala

 

 

 

 

 

 


[+]
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • blue color
  • green color